Sådan klæder du dit barn på til skolestart

Har du en dreng eller pige, der skal til at starte i skole, er det rigtig vigtigt at sørge for en blid og rolig overgang. Det er en stor omvæltning at gå fra børnehaven til skolegården, og du kan som forældre gøre rigtig meget for at skabe et så gnidningsfrit og roligt skift som muligt. Rigtig mange børn glæder sig (heldigvis) til skolestart, og det er for mange en stor og glædelig begivenhed, som ikke kan komme hurtigt nok. Selv om din dreng eller pige glæder sig helt vildt, kan det dog stadig være noget af en forandring det første stykke tid, og der kan godt gå lidt tid, inden det hele føles som en normal hverdag igen.

En Abc plakat vil give en rigtig god start for dit barn
Hvis du rigtig gerne vil give dit barn de bedste omstændigheder i forbindelse med hans eller hendes skolestart, så er en abc plakat en fantastisk idé. En abc plakat har rigtig mange fordele, og især dens karakteristiske farver og lærerige funktion er værd at fremhæve. En abc plakat kan dit barn kigge på, mens det leger, men den kan også være en aktiv del af legen, hvor i for eksempel abc plakaten ned fra væggen og sammen gennemgår de forskellige bogstaver. I kan bruge mange timer på at gennemgå de mange bogstaver på abc plakaten og snakke om de ting, som starter med de pågældende bogstaver. Hvor mange mon i kan finde på? Og hvor mange kan det blive til ugen efter? Der er timevis af hygge og leg i en abc plakat, og så er dit barn rigtig godt klædt på til at lege endnu mere med ord og bogstaver.

Masser af aktivitetsbøger og sjov
Måske du kun har tænkt på dem som et sjovt element i ferien, men sagen er den, at aktivitetsbøger er sjove hele året rundt. De findes i rigtig mange forskellige versioner, til alle aldre og interesser, så der er rig mulighed for at få fingrene i en masse til det næste lange stykke tid. Med aktivitetsbøger i hånden kan dit barn bruge timevis på at løse opgaver af forskellig art, og det er også en god måde at tilbringe mere tid sammen på. Du kan få aktivitetsbøger helt ned til 2-års alderen (og endnu yngre, hvis du tæller malebøger med), så der er rig mulighed for at give dine børn en god og forberedende start på skolelivet.

Læs, læs, og læs igen!
Det er ingen hemmelighed, at det er vigtigt at læse. Men det træner også hjernen og hukommelsen, og så er det bare fantastisk at kunne begive sig ind i en helt anden verden. Du kan give dit barn en god start på læse-livet ved at lade det ”læse” bøger fra en tidlig alder. Lad en masse bøger være tilgængelige for dit barn, så det ser bøgerne som en del af legetøjet, og så vil du opdage, hvordan han eller hun vil finde glæde i bøgernes verden. Er dit barn lille, vil det naturligvis ”læse” på den måde, at det kigger på billederne og fortæller højt og glædeligt, hvad motiverne består af, men som barnet bliver ældre, vil han eller hun kunne sige mere og mere om objekterne såsom placering, farve, begyndende bogstav, rim, og meget, meget mere.